fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

IFK Göteborg ska ta ställning mot spelreklam

Publicerad: 14 mars 2023, 09:56

Efter het debatt på IFK Göteborgs årsmöte fattades beslutet att skydda ungdomsverksamheten och andra personer från att fara illa om spelreklam.

Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgSponsringSpelreklamFotbollNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Unibets tog över sponsorrättigheten till Allsvenskan från Svenska spel inför säsong. Avtalet har väckt debatt i Fotbollssverige. Inte minst tack vare projektet Hemmaklubben där supportrar kan bidra till sin klubbs kassa genom att registrera konto hos spelbolaget.

IFK Göteborg är en av de stora klubbarna inom svensk fotboll. Inför klubbens årsmöte kom en motion om att göra föreningen oberoende av spelreklam. Förslaget handlar bland annat om att förbjuda spelbolag att vara inblandade i klubbens ungdomsverksamhet samt att personer som har problem med spelande inte ska behöva ta del av spelreklam i samband med fotbollsmatcher.

Enligt Fotbollskanalen mynnade diskussionen kring en intensiv debatt mellan klubbens medlemmar. Där de som var mot förslaget lyfte de ekonomiska aspekterna, att klubben behöver maximera intäkterna för att inte hamna efter i konkurrensen. 

Efter årsmötet stod det klart att en stor majoritet av medlemmarna stod bakom styrelsens förslag till motionen. IFK Göteborg ska därmed ta ställning mot spelreklam och i viss utsträckning även samarbeten med spelbolag, inte minst när det kommer till ungdomsverksamheten. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev