Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Kalla kampanjar mot psykisk ohälsa tillsammans med SCA

Publicerad: 13 november 2019, 12:22

Skidhjälten Charlotte Kalla har tidigare lyft frågan om psykisk ohälsa tillsammans med andra varumärken. Nu lanserar hon ”Kalla Champs” tillsammans med sin sponsor SCA.


Ämnen i artikeln:

CSRSCACharlotte Kalla

Charlotte Kalla har engagerat sig i kampen mot psykisk ohälsa under en längre tid, bland annat som ambassadör för BRIS. I ramen för SCA:s sponsorskap av idrottsstjärnan startar de ”Kalla Champs” för att förbättra välmåendet bland barn och unga och uppmärksamma psykisk ohälsa i åldersgruppen.

– Det är viktigt för mig att göra något på riktigt tillsammans med de sponsorer som stöttar mig, jag vill ge tillbaka. Att få barn och unga att hitta en relation till naturen och skogen som omger oss, och på ett lekfullt sätt tävla i ”Kalla Champs” känns otroligt kul och inspirerande. Att samtidigt lyfta frågan om psykisk ohälsa är otroligt viktigt, säger Charlotte Kalla, som själv kommer agera tävlingsledare i projektet i en kommentar. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.


Projektet är också ett sätt för SCA att lyfta fram skogens positiva inverkan på vårt välmående, bland annat sänker den stressnivåerna. Det är också väldokumenterat att kombinationen mellan natur och fysisk aktivitet ger en förhöjd och långvarig positiv effekt på hälsan.

Kalla Champs har också skogen som spelplan och är en tävling fri från krav och prestation i traditionell bemärkelse. I tävlingen prisas nämligen samarbete och idrottslag från hela Sverige åldrarna 10-13 år kan delta genom att skicka in sina bästa träningstips från skogen. Sluttävlingen ”Kalla Champs” i Sundsvall äger rum i maj 2020. Lagen tävlar om 30 000 kronor och konceptet är framtaget tillsammans med kommunikationsbyrån Håkanson United som uteslutande jobbar med projekt inom samhällsnytta och hållbarhet.  

Arbetsgrupp Kalla Champs:

Olle Håkanson, Kundansvarig

Hampus Rossberg, Projektledare

Fredrik Preisler, Creative

Carin Elvhammar, Digital manager

Jonna Holmgren, Kommunikationsstrategi

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

CSRSCACharlotte Kalla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.