tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Kylian Mbappé nobbar storsponsorn: ”Vill inte marknadsföra alkohol”

Publicerad: 5 december 2022, 09:14

Kylian Mbappé tillsammans med Budweiser-pokalen – men företagets namn syns inte

Foto: Twitter

Hittills under VM i Qatar har Kylian Mbappé varit mästerskapets kung. Men fransmannens nobb av pressen gör att Fifa straffar honom med böter. Han har också vägrat att synas med Budweiser-loggan i samband med att han utsågs till matchens spelare.

Ämnen i artikeln:

NyheterFotbolls-VM

R

Redaktionen

red@resume.se


Den franske storstjärnan Kylian Mbappé stod för två mål när landet besegrade Polen och avancerade i fotbolls-VM i Qatar under söndagen. Han utsågs till matchens bästa för tredje gången i turneringen. De spelare som röstas fram till utmärkelsen är tvungna att delta på den efterföljande presskonferensen. Något som Kylian Mbappé struntat i vid två tillfällen.

Han beslut gör att han kommer att straffas med böter av det internationella fotbollsförbundet Fifa. Kylian Mbappé säger att han valt att inte delta eftersom han vill fokusera på fotbollen och kommer personligen att betala franska fotbollsförbundets straffnota.  

Priset som matchens spelare delas ut av öljätten Budweiser, en av VM:s största sponsorer. Och spelarna som tilldelas priset får posera med en pokal där Budweisers logotyp exponeras.

Franska tidningen L'Equipe har uppmärksammat att Kylian Mbappé valt att täcka för Budweisers namn på bilderna. ”Han vill inte marknadsföra alkohol inför sin globala supporterskara”, skriver tidningen. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev