Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Lättade restriktioner kan ge öppning för eventbranschens B2B-bolag

Publicerad: 21 augusti 2020, 08:24

Regeringen tillsätter en utredning om undantag i förbudet mot sammankomster på över 50 personer. Undantaget gäller evenemang med sittande publik.


På grund av det rådande pandemiska läget och de restriktioner som införts för att stoppa smittspridningen har eventbranschen upplevt en tuff vår och sommar. Branschen har särskilt drabbats av förbudet mot sammankomster på över 50 personer. När branschorganisationen Sponsrings- och Eventsverige, SES, i början av sommaren genomförde en enkätundersökning bland sina medlemmar visade den att hälften av medlemmarna tappat en majoritet av sina intäkter. 

Under förmiddagen höll kulturminister Amanda Lind (MP) tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg (S) en presskonferens om nya förhållningsregler gällande sammankomster i kultur- och idrottssektorn. Generellt ligger förbudet mot folksamlingar på över 50 personer kvar, däremot har regeringen tillsatt en utredning om undantag för sittande publik. Ändringen, som är tänkt att träda i kraft den 1 oktober, kan ge möjligheter för mer B2B-inriktade eventbolag att genomföra vissa arrangemang. 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.