Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Megatabben: Glömde tillstånd till ölmässan

Publicerad: 26 januari 2015, 12:01

Nöjesguiden tvingas flytta sin ölmässa i helgen.

Eventbyrån Bakåt:Framåt lyckades inte fixa alkoholtillstånd till Nöjesguidens ölmässa i helgen. Det tvingar tidningen att flytta tillställningen till Scandic Anglais och förkorta den med en dag. – Det är en samarbetspartner vi haft som har begått ett stort avtalsbrott, säger Nöjesguidens vd Faje Gani.


Ämnen i artikeln:

Faje Gani

I helgen arrangeras Nöjesguidens ölmässa i Stockholm. Men i mitten av förra veckan åkte tidningen på en rejäl kalldusch. Deras samarbetspartner Bakåt:Framåt hade nämligen inte fixat det nödvändiga alkoholtillståndet som krävs för att kunna servera öl.

Därför tvingas de nu, med bara några dagar kvar tills portarna ska slås upp, att flytta eventet från Drottninggatan 81 till Scandic Anglais. De måste också korta ned det från tre dagar till två.  
– Det är en samarbetspartner vi haft som har begått ett stort avtalsbrott, vilket har lett till att vi tyvärr fick byta ställe i sista sekunden. Det innebär också att torsdagen försvinner och att vi förlorar pengar, säger Nöjesguidens vd Faje Gani.

Han är uppenbart besviken på byråns insats.
– Vi har lagt ner över ett halvår på projektet och det finns ett tydligt avtal på vad som skall göras av dem och av oss. Vi får se hur vi agerar senare, men nu är fokuset att lösa mässan. Vi har pratat med alla utställare och de är jätteglada att vi har kunnat byta plats på ett par timmar, säger han.   

Kommer ni att kräva dem på pengar?
– Det viktigaste är att vi gör mässan så bra som möjligt. Sedan när det gäller vår tidigare partner ska vi först och främst ha en dialog. Efter det får vi fatta beslut om vad vi gör.

Hur stort blir ert intäktsbortfall?
– Just nu vill jag inte ens tänka på det. Försäljningen till fredagen och lördagen har gått grymt bra. Vi får fundera över torsdagen som nu inte blir av. Vi lägger stort fokus på att kontakta alla som köpt biljett och berätta om lokalbytet.

Mitt i besvikelsen känner sig Faje Gani ändå tacksam över att de med så pass kort varsel har kunnat se till att mässan ändå blir av.  
– Jag är djupt imponerad av alla som hjälpt till. Alltifrån Scandic och HTL till Tillståndsenheten, alla bryggerier och personalen här som har jobbat dag och natt. Den här gången blev en dyr läxa men i framtiden vet vi verkligen vilka vi kan lita på.

Resumé har sökt Bakåt:Framåt för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Faje Gani

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.