Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Polisen jagade "kapad" buss och beväpnade män

Publicerad: 7 mars 2011, 08:24

En busskapning med två beväpnade män, iscensatt av en eventbyrå, utlöste ett massivt polispådrag  med 16 polisbilar i Hälsingland i går eftermiddag.
De båda männen från eventföretaget Perjab, 32 år respektive 53 år, är misstänkta för brott mot vapenlagen, skiver Helahälsingland.se.
- Man blir så besviken på folk som inte tänker på att andra kan skadas i sådana här situationer, säger polisens talesman.


Efter jakten som pågick i 10 mil, 40 minuter, i Hälsingland fick polisen veta att det handlade om en fejk-kapning i regi av en eventbyrå. Eventbyrån hade hyrts in till en kickoff för ett lokalt företag.

Ett vittne ringde polisen och 16 polisbilar jagade bussen och de beväpnade männen.

– Vittnet i bilen bakom bussen blev livrädd. Det är bedrövligt hur folk utsätter andra och sig för livsfara, säger Margareta Olander som är vakthavande polisbefälet i Gävleborg till Helahälsingland.se.

Polisen beslagtog vapnen och gav männen och företaget som hade kickoffen en uppsträckning.

– Vi är ju tvingade att ta alla sådana här uppgifter på allvar. Man blir så besviken på folk som inte tänker på att andra kan skadas i sådana här situationer.

De båda beväpnade männen från eventföretaget är nu misstänkta för brott mot vapenlagen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.