Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Regionchef lämnar PS Communication

Publicerad: 20 maj 2013, 10:55

Johan Gronowitz.

PS Communication fusionerar samtliga svenska dotterbolag. I och med det avgår regionchefen för Sydväst, Johan Gronowitz. Det uppger nyhetsbyrån Rapidus.


Ämnen i artikeln:

PS Communication

I fjol hamnade det bantade Malmö-kontoret och Göteborgs-kontoret under samma resultatenhet.  Fusionen skulle stärka byråns grepp om Sydsverige, målet var att bli störst på brand experience i Sydsverige.

Göteborgs-chefen Johan  Gronowitz blev regionchef för PS Sydväst för ganska precis ett år sedan – men nu lämnar han sin tjänst, uppger Rapidus. Orsaken är att byråns samtliga svenska  dotterbolag fusioneras.

Johan Gronowitz var också vd för dotterbolagen PS Communication Göteborg  och PS Communication Malmö. Det är inte klart vilket uppdrag han kommer  att ta härnäst.

– Jag kunde inte hitta motivationen för alla de resor och engagemang som  krävs för ett uppdrag som täcker hela Norden. I fem år har jag jobbat  med att sälja PS Communications tjänster, nu får jag ändra fokus till  mig själv, säger Johan Gronowitz till Rapidus.

PS Communications presschef Gabriel  Persson säger att fusionsbeslutet beror på att kostymen blivit för stor.

– Vi kan effektivisera verksamheten och få skalfördelar när våra  experter kan jobba inom större geografiskt område. Fusionen kommer inte  att påverka antalet anställda i Malmö, möjligen blir det några  övertaliga tjänster Stockholm, säger Gabriel Persson till Rapidus.

PS Communivcation har runt 160 anställda i Norden,  där sex sitter i Malmö och tolv i Köpenhamn. Bland kunderna i  Öresundsregionen finns Tetra Pak, Ikano Bank och Skånetrafiken.

Senare bokslutsåret låg omsättningen på 267 miljoner kronor med ett resultat efter finansiella poster på 8,6 miljoner kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

PS Communication

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.