Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Så tänkte Tillväxtverket

Publicerad: 8 augusti 2012, 07:24

Christina Lugnet valde Grand.

Foto: Håkan Flank.

Tillväxtverket har sedan i november ett ramavtal med Meetagain Konferens. Men trots detta fick inte bolaget uppdraget att leta upp lämplig lokal och anordna medarbetardagen i maj.


Ämnen i artikeln:

Tillväxtverket

Meetagain Konferens ska anlitas för sådana typer av tillställningar, enligt ramavtalet med Tillväxtverket som gäller gäller 2011-11-07--2013-09-30, med möjlighet till förlängning.

Men så blev det inte i fallet med den numera berömda medarbetardagen på Grand Hôtel.

Helena Nygren, enhetschef Intern service på Tillväxtverket, hävdar att medarbetardagen började planeras tidigare än så.

– Vi  hade inte något ramavtal för denna typ av tjänster när lokalfrågan började hanteras, i oktober 2011, säger hon och fortsätter:

–       När datum var spikat började sökandet efter en lokal. Vi letade först bland de lokaler som finns upphandlade för statens räkning av Kammarkollegiet, men ingen av dessa hade kapacitet att ta emot oss. Vi fortsatte då sökningen nästan uteslutande via telefon till flera lokaler vi trodde hade utrymme nog samt att vi kontaktade en eventbyrå, Westers.

Westers kom med förslag, men Tillväxtverket nappade inte på detta utan valde i stället på egen hand Grand Hotël.

– Det slutade med att vi kunde göra preliminärbokningar på Grand Hotel som vi hade direktkontakt med och på Rival/Parken via eventbyrån Westers, eftersom ingen av de andra vi kontaktat hade kapacitet nog. Det slutliga valet blev som bekant Grand Hotel, säger Helena Nygren.

Den sparkade generaldirektören Christina Lugnet har sagt att Grand var det billigaste alternativet, men enligt initierade källor i branschen stämmer det inte.

Notan för medarbetardagen på Grand Hotël slutade på över en miljon kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Tillväxtverket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.