Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Samsung: Vi tog hit Bolt

Publicerad: 4 augusti 2010, 12:47

Samsung bekräftar att de står för notan när Usain Bolt kommer till DN-galan. Enligt uppgift kostar det kalaset två miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SamsungUsain BoltDN-galan

Usain Bolt firar under VM i Berlin 2009. Foto: Kay Nietfeld.

– Det stämmer att vi blev nyckeln som gjorde det möjligt att ta hit Usain Bolt, säger   Erik Johannesson som är Nordisk pr-chef på Samsung.

Sprinterstjärnan skulle från början ha tävlat i London. Men när den planen sprack öppnades en möjlighet att locka över honom till Sverige och DN-galan. Enligt Erik Johannesson föreslog Samsung då att den möjligheten fanns med på kartan. I samarbete med det Internationella friidrottsförbundet, som företaget är med och sponsrar, och DN-galan presenterades alla fördelar med att springa i Stockholm.

– Jag är inte riktigt klar med researchen kring hur det egentligen gick till, men jag vet så pass mycket att vi stod vid sidan och klappade händerna och hejade på. Vi katalyserar detta, säger han.

Erik Johannesson är väldigt nöjd med att arbetet roddes i hamn.

– Det råder rena läktarstämningen här på kontoret efter att det blev klart.

Han kan inte kommentera hur mycket bolaget betalade för att få hit Usain Bolt. Men enligt uppgifter i media rör det sig om två miljoner kronor.

Vad räknar ni med i termer av ”return of investement” för det här?

– Jag kan inte ge några exakta siffror men det är klart att intresset ökar oerhört mycket för det här, både i Sverige och internationellt, så det är klart att vi kommer att synas mer, säger Erik Johannesson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SamsungUsain BoltDN-galan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.