Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Sponsorskapet som tog världens största OCR-tävling till Åre

Publicerad: 8 februari 2019, 09:40

Det extrema hinderbaneloppet "Spartan Ultra World Championship" kommer till Sverige och Åre – en superchans för globala partnern Craft som har ett sponsorskap med ett beräknat försäljningsvärde på närmare 300 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Craft

Craft har de senaste åren varit på expansionsstigen. Varumärket har bland annat etablerat sig på den amerikanska marknaden och breddat sitt sponsorskap till att numera sponsra fotbollslag i såväl Tyskland som Nederländerna och Sverige.

Det största internationella sponsoravtalet har man dock med Spartan, arrangör av världens tuffaste hinderbanelopp Spartan Ultra World Championship. Loppet har de två senaste åren genomfört på Island men kommer nu till Sverige och Åre. Crafts sponsorskap av Spartan beräknas ha ett försäljningsvärde på närmare 300 miljoner kronor, främst på den amerikanska marknaden.

– Det känns fantastiskt att Spartan valt Åre och Sverige som destination för Ultra-VM. Som ett av världens tuffaste lopp är det verkligen ett helt unikt event och ett av de mest uppmärksammande i världen, där närmare en miljon löpare deltar i 30 olika länder, säger Daniel Högling, product och marketing Director, på Craft.

Sponsringsavtalet gäller skor och träningskläder och tas utöver event ut även via Spartans egna kanaler där varumärket via nyhetsbrev når 1,5 miljoner kunder. Spartan arrangerar varje år 250 evenemang i 40 länder.

– Samarbetet med Spartan är således extremt viktig för vår expansion. Spartan Ultra World Championship i Åre kommer naturligtvis vara bärande i vår kommunikation och i vår marknadsföring under hösten, säger Daniel Högling.

Vid sidan av Spartan sponsrar Craft även svenska längdskidlandslaget, svenska friidrottslandslaget och cykellaget Team Sunweb.

Obstacle Course Racing (OCR) är en bred term för lopp där deltagarna måste överkomma olika hinder för att komma i mål.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Craft

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.