Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Storsponsorns uppmaning: Stäng av dem på livstid

Publicerad: 6 oktober 2015, 09:21

Höjt tonläge mot bengaler på läktarna.

Foto: Colourbox.

Bengalbränning på läktarna är en het fråga i svensk fotboll. IFK Göteborgs storsponsor Serneke ger sig in i debatten och vill se krafttag mot eldandet.


Ämnen i artikeln:

Prioritet Finans

Inför söndagens match mot Halmstad brände IFK Göteborg-fansen bengaler på läktaren. Nu går lagets storsponsor Serneke ut och efterlyser tuffare krav mot de personer som maskerar sig och och eldar i samband med matcherna.
– Direkt när någon maskerar sig så ska man ingripa. Om någon håller en bengal så tar man dessa personer omgående och stänger av dem på livstid från arenafotboll. Det är inte direkt någon nyhet att det är olaglig, säger företagets vd Ola Serneke till Göteborgs-Posten.

IFK Göteborgs stjärnsponsor Prioritet Finans är också kritiska till de fans som ställer till med rökiga tifon.
– Jag tycker inte om bengalerna, det gör jag inte. Jag tycker inte om när man försenar matcher med uppemot en halvtimme, det är nonchalant mot andra åskådare som inte är intresserade av bengaler. Om nittio procent går för att se fotboll och inte vill se bengaler, då är det respektlöst. Det är inte okej och dessutom man måste följa lagen, säger ägaren Nils Wiberg till GP.

Debatten om bengaler är infekterad. Flera supprotergrupper argumenterar för att de borde legaliseras, medan fotbollsförbundet och polisen vill se hårdare tag och strängare straff.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Prioritet Finans

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.