Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Svenska Institutet och Sveriges ambassader flyttar nationaldagsfirandet online

Publicerad: 5 juni 2020, 08:45

Svenska Institutet vill ligga i framkant och fortsätter de att satsa på digitalisering. Nu skapar de ett digitalt nationaldagsfirande. Bakom idé, koncept och teknik ligger den digitala byrån Delorean.


Ämnen i artikeln:

Svenska institutetDelorean

Nationaldagen är årets viktigaste tillfälle för de svenska ambassaderna runtom i världen. En tid att samla sitt nätverk och fira. På grund av det nya coronavirusets spridning behövde nationaldagsfirandet snabbt skiftas om till att i år ske digitalt - något som Delorean fick i uppdrag att ta fram idé och koncept på.

– Uppdraget är otroligt roligt. Att på så kort tid, med snabba beslutsprocesser, kunna ta fram en helt ny lösning som passar globalt var en spännande utmaning, säger Olivia Gustafsson, projektledare på Delorean i en kommentar,  

Konceptet mynnade ut i ”Sweden Live: National Day @ home”, en 24 timmar lång webbsändning på nationaldagen som ska spegla Sverige för en internationell publik. 

Sändningen kommer bli ett Sverige som visar mångfalden i Sverige. Här kan man se allt ifrån musikuppträdanden till hemma-hos-inslag, museivisningar och matinslag. I sändningen kommer hälsningar från bland annat Kronprinsessan med familj, statsminister Stefan Löfven och astronauten Christer Fuglesang

”Sweden Live: National Day @ home” ger en mångsidig bild genom olika individuella perspektiv, och belyser kärnvärden och fokusområden som finns i strategin för arbetet med Sverigebilden i utlandet.  Den livestreamade sändningen går dels att se på live.sweden.se samt på utlandsmyndigheternas sociala mediakanaler

Delorean har flera digitala projekt igång för Svenska Institutet och den övergripande målsättningen är att stärka myndighetens digitala närvaro samt skapa bra användarupplevelser. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska institutetDelorean

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.