Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Svenska Spel ny huvudsponsor för hockeyligorna – SDHL byter namn

Publicerad: 2 juni 2021, 12:40

Foto: Pressbild/SHL

Efter tappet av Allsvenskan och Superettan knyter sig Svenska Spel närmare hockeyn. En ambition med det nya avtalet är att göra hockeyn mer jämställd.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelSHL

Inför förra säsongen förlorade Svenska spel sponsringsavtalet av Allsvenskan och Superettan till Unibet. Avtalet är Sveriges största sponsoravtal och är värt 780 miljoner kronor över sex år. Svenska Spel hade vid tillfället varit huvudsponsor till Allsvenskan i 85 år.

Nu gör de dock upp för tappet genom att kliva in som ny huvudsponsor för SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL. Därmed tar de över efter Betsson som sedan 2018 varit huvudsponsor. Avtalet gäller från 1 juli till den 30 juni 2026. Svenska Spel är även sponsor till Ishockeyförbundet inklusive landslagen.

Svenska Spel säger sig vilja göra stora satsningar på damhockeyn och i samband med att de tar över som huvudsponsor byter SDHL namn till Svenska Spel Damhockeyligan. En stor del av pengarna kommer att gå till utbildningar av exempelvis tränare.

– Som Sveriges största idrottssponsor från gräsrot till elit är vi väldigt glada och stolta över det nya avtalet med SDHL, SHL och HA. Samtliga ligor ser ett stort värde i att vi nu gör svensk hockey mer jämställd. Det kommer att stärka svensk hockey. Det nya avtalet fokuserar även på att vi tillsammans med ligorna kan göra en stor förebyggande insats för att motverka spelproblem och matchfixning, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Ingen av parterna vill kommentera hur mycket pengar avtalet är värt.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelSHL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.