Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Tar plats i Almedalen

Publicerad: 20 september 2010, 13:42

Sverige har fått ett nytt riksdagsparti. Och med det ett till parti som enligt reglerna har rätten att tala från Almedalens scen under politikerveckan. Men hur det ska ske är ännu inte klart.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenSverigedemokraterna

Jimmie Åkesson – med rätten att tala i Almedalen. Foto: BjöRN LINDGREN / SCANPIX.

Karin Lindvall, som är projektledare för Almedalsveckan på Gotlands kommun, berättar att Sverigedemokraterna nu har rätten att tala från Almedalens scen, enligt de regler som sedan länge gäller för politikerveckan. Reglerna innebär att de riksdagspartier som finns representerade på Gotland också har rätten att tala på den stora scenen.

De senaste åren har alla riksdagspartier haft varsin dag under veckan då partiledaren också håller sitt tal. Hur det kommer att bli nu är ännu långt ifrån klart. Men ett av alternativen är att något parti får dela sin dag med SD, enligt Karin Lindvall. Att förlänga med en åttonde dag är däremot inte lika aktuellt.

– Redan som det är nu har det varit svårt att skapa en uthållighet under hela veckan. Det brukar tunnas ut i slutet av veckan, och även de som har sin dag den första söndagen brukar dra mindre folk, säger Karin Lindvall.

Hur kommer det att bli då?

– Jag vet inte hur partierna vill lösa det här. De har inte varit möjliga att prata med under de senaste veckorna av förklarliga skäl. Men vi ska träffas i oktober och diskutera det här, säger Karin Lindvall.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.