torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Tolv tjänster försvinner från Alma Media

Publicerad: 13 juni 2018, 14:06

Alma Media Sveriges vd Ulf Magnusson.

Tolv tjänster försvinner när Alma Media lägger ned sitt svenska eventbolag. Istället ska eventproduktionen läggas ut på externa bolag.

Ämnen i artikeln:

Alma Media

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Alma Media anordnar bland annat event som DJ-battle i Almedalen, Inhouse-dagen Årets ledare och 33-listan. Man har även anordnat en rad mindre och mer nischade event riktade mot den finansiella sektorn.

I samband med att man nu lägger ned sitt svenska eventbolag skrotas nu de senare nämnda eventen. Totalt kommer tolv tjänster att försvinna från bolaget när produktionen av de återstående eventen läggs ut på externa bolag.

Ulf Magnusson, vd på Alma Talent i Sverige, berättar i ett pressmeddelande att de fortfarande tror på eventverksamhet i en digital tid men att man nu väljer att lägga ned mindre event som inte lockat tillräcklig publik.

– Det är aldrig roligt att skiljas från duktiga medarbetare men vi är övertygade om att det här är rätt väg att gå för att vi ska vara lönsamma och konkurrenskraftiga på en växande marknad för event, berättar han.

Inom Alma Media finns mediebolagen Affärsvärlden, Ny Teknik, Dagens Media, Medievärlden, Personal&Ledarskap, Arbetarskydd, Lag&Avtal, Alla Tjänstebilar och Teknikhistoria. Redaktionen på respektive bolag kommer nu få ytterligare ansvar för idégenerering och innehåll kopplat till de återstående evenemangen.

– Event ska vara en naturlig del av redaktionens arbete. Vi vet att resultatet ofta blir väldigt bra när en chefredaktör och redaktion engagerar sig i eventutveckling på samma sätt som de brinner för att skapa attraktivt innehåll online, i sociala kanaler och print, säger Ulf Magnusson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev