Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi

Efter protesterna världen över – Berghs bjuder in till seminarium om inkludering

Publicerad: 8 juni 2020, 13:09

I samband med protesterna efter George Floyds död har skapat ett momentum för frågan om rasism och exkludering. Med anledning av detta bjuder Berghs in till webinarium på tisdag 9/6 och torsdag 11/6 om inkludering i kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

Rasism

Sedan Berghs drog igång sitt Inkluderingsråd för några år sedan, har skolan gjort flera initiativ både genom utbildning men också genom att engagera sig i projekt som skolan har sett positiva effekter av. Nu har Berghs samlat ihop ett antal personer till två webinarier för att dela mer kunskap i syfte att driva förändring. 

– Under den sista veckan har många berörts. Frågor kring inkludering, rasism och värde har väckt samtal både i media och i våra arbets- och privatliv. Vi vill använda vår plattform för att dela olika perspektiv och möjliggöra en viktig konversation säger Camilla Wallander, vd Berghs i en kommentar.

Det är en otrolig kraft som väckts till liv de senaste dagarna genom Black Lives Matter protesterna. Man kan se både företag och privatpersoner ta ställning mot rasism och för en ökad öppenhet att förstå. Men det är viktigt att detta engagemang inte stannar vid en svart ruta upplagd på sociala media, utan att förändring sker på riktigt. Att våga ha en öppen och ödmjuk dialog är en bra start, säger Marie Alani, programansvarig på Berghs i en kommentar. 

The state of diversity & inclusion in the creative industries - what’s next?

Webinarie: tisdagen den 9/6 kl. 17-17.45 har vi bjudit in Michael Aneto, grundare och chief design officer på SAI i Amsterdam, och Briana Pegado, executive Director för Creative Edinburgh för ett samtal om hur det ser ut med mångfald och inkludering i branschen internationellt, vilken inverkan Black Lives Matter-rörelsen kan ha och hur byråer och företag kan göra mer och bli bättre på inkludering. 

Inkludering - hur går man från insikt till att ta ansvar? 

Webinarie: torsdag den 11/6 kl 17-17.45 där vi välkomnar Nicole Kavander och Roshanak Fatahian, medgrundare av nätverket All of us för ett samtal om komplexiteten av mångfald, innebörden av inkluderande kommunikation och hur man kan ta steget till att börja inkludera fler perspektiv i den kreativa processen. Mångfald har aldrig varit så aktuellt för kommunikatörer som det är i dag. Inkludering är något alla vill göra, men hur gör man för att leva upp till det på riktigt i 2020?  

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rasism

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.