Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi

Maktlistan i februari – här är politikerna med högst engagemang på Twitter

Publicerad: 28 februari 2022, 07:15

Ebba Busch är den som engagerar mest i januari.

Foto: Pressbild/Kristdemokraterna.

Ebba Busch är (återigen) bäst på att engagera på Twitter. Detta enligt siffror som har tagit fram på uppdrag av Resumé. Men hack i häl får hon konkurrens av Ludvig Aspling på Sverigedemokraterna, som trots sin skrala följarskara lyckas engagera stort.


Om åtta månader är det val i Sverige. För att göra en löpande temperaturmätare på hur väl partiledarna och riksdagsledamöterna engagerar i sociala medier har Resumé bett Meltwater att löpande ta fram en analys. 

I februari är det liksom i januari Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch som toppar listan, med högst engagemang. Hennes nästan 120 000 följare har bland annat fått ta del av följande budskap: Vårdköerna är för långa, mat- och dieselpriserna för höga och kvinnor diskrimineras inom vården. Ebba Busch har också passat på att positionera sig kraftigt mot SD: ”Det är ett enormt underbetyg att SD kom in i riksdagen”, har Ebba Busch bland annat sagt och hänvisar till partiets nazistiska rötter. Samtidigt har Kristdemokraterna den senaste tiden närmat sig SD rent sakpolitiskt, bland annat genom att lägga fram ett gemensamt förslag kring gängbrottsligheten. 

Här är hela listan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.