Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi

Ryska staten är en mästare på att manipulera opinion och medier.

Foto: Getty Images.

Så blev Ryssland manipulationens mästare

I boken ”Det här är inte propaganda” (Ordfront förlag) skriver den engelske journalisten och författaren Peter Pomerantsev om manipulering av opinioner och medier. Om hur auktoritära regimer har lärt sig att styra aktivistgrupper, skapa förvirring och till slut upplösa sanningen. Det började för tjugo år sedan i Ryssland. I dag har tekniken att manipulera spritts över hela världen. Här är ett utdrag från boken.

Publicerad: 3 september 2022, 08:31

Medan jag funderade över dessa eviga omvandlingar av ”flertalet” och ”folket”, dessa förtvivlade, ständigt skiftande försök att hastigt och lustigt uppfinna identiteten på nytt, slog det mig att jag hade

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

RysslandVladimir PutinToppnyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.