Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi

Många reagerade kraftfullt över att få sms-reklam från partierna. Nu har vi gått till botten med hur datan egentligen hamnade i klorna på partiernas giriga röstfiskare.

Foto: Getty Images/Montage.

Så hamnade ditt nummer i klorna på partierna – och därför kan de ha brutit mot lagen med sina sms

Inför valet rasade människor mot mass-sms som skickades ut av de stridande politiska partierna i valrörelsen. Nu kan Resumé berätta hur de fick tag på telefonnumrena, använder yttrandefriheten för att runda GDPR och skicka politisk reklam. Men hur de trots grundlagsskydd ändå kan ha brutit mot lagen.
”Vi får ta ställning till i en granskning om man har gått över gränsen”, säger Lena Lindgren Schelin, generaldirektör på IMY.

Publicerad: 16 september 2022, 10:59

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

I valrörelsen tidigare i år testade de politiska partierna nya grepp för att nå ut med sin politik. Sverigedemokraterna skickade ut sms till personer i så kallade utsatta områden

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaModeraternaSverigedemokraternaValet 2022Toppnyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.