Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tech

Earth People gör årets barnvagnsmarsch digital

Publicerad: 22 oktober 2020, 12:38

Bild från en tidigare barnvagnsmarsch.

Foto: Press

Tillsammans trots pandemin. Årets barnvagnsmarsch flyttar in i en digital plattform, som ska låta deltagare gå ihop – men fysiskt isär.


Ämnen i artikeln:

Earth PeopleRFSU

Coronapandemin har som bekant satt stopp för många fysiska event, men det stoppar inte RFUS:s årliga barnvagnsmarsch som i år uppmärksammar världens alla barnmorskor. Med hjälp av en digital plattform kommer årets event att genomföras ihop med hjälp av en webb-app som gör deltagarnas marsch och reaktioner synliga för alla andra. På så vis ska deltagare kunna gå fysiskt men inte på samma plats samtidigt som gemenskapen som skapas av marschen behålls. 

– I år bjuder vi på ett nytt peppigt och corona-anpassat upplägg. Det nya är att alla får sin alldeles egna barnvagnsmarsch, så att vi undviker att samlas i stora grupper, säger Emma Güntner, projektledare på RFSU, i ett pressmeddelande. 

Bakom plattformen står den digitala tjänstebyrån Earth People, som också har bidragit med idéarbete, UX, design och utveckling. Bolaget har tidigare arbetat med kunder som Toyota, Castellum och STF. 

– Den största utmaningen har varit att försöka skapa en känsla av gemenskap trots att promenaden sker på egen hand. Vi har siktat på en härlig upplevelse med låg tröskel där alla deltagare känner av varandras närvaro, säger Emelie Markström, UX-designer på Earth People.

Man har även tagit fram ett filter för Instagram, för att skapa organisk spridning. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Earth PeopleRFSU

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.