Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tech

North Kingdom skapar global digital upplevelse för speljätten Riot Games

Publicerad: 2 november 2021, 14:03

För första gången samlas alla Riot Games IP:s tillsammans i en global digital upplevelse, framtagen av svenska digitalbyrån North Kingdom.


Ämnen i artikeln:

North KingdomGaming

Riot Games är skaparen bakom ett av världens mest populära spel - League of Legends. Sedan starten 2009 har de expanderat deras varumärkesportfölj med speltitlar som Valorant, Teamfight Tacticts, Legends of Runeterra och League of Legends – Wild Rift som tillsammans har över 180 miljoner aktiva spelare per månad.

Riot Games är mitt uppe i en expansionsfas mot underhållningsutrymmet, inklusive en Netflix-serie, musik och digitala upplevelser med livsstilsfokus.

I syfte att att öka engagemanget i Riot Games community inför denna expansion, skapas den digitala upplevelsen RiotX Arcane, där North Kingdom NoA står för design, tech och produktion.

Ta del av upplevelsen här.

I upplevelsen får användare interagera med välkända karaktärer från de olika Riot Games-spelen, som alla har samlats i en främmande virtuell stad, där historien börjar.

Genom hela november månad kommer ett flertal uppdrag att släppas i stadens olika distrikt, för att uppmuntra fans att utforska de olika världarna inom Riot Games.

Riot Games arrangerar också ett flertal fysiska events parallellt med den digitala upplevelsen, för att maximera varumärkesupplevelsen. Dessutom passar bolaget på att hinta om sina planer inför 2022.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

North KingdomGaming

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.