söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tech

Oh My tröttnade på bristen på utvecklare – startar egen utbildning

Publicerad: 20 september 2022, 08:55

Oh My startar en utbildning för utvecklare utan tentor, men med lön och en anställning som väntar efteråt. Den första terminen av skolan With/Without drog nyligen igång.

Ämnen i artikeln:

NyheterOh My

R

Redaktionen

red@resume.se


Det var när allt fler kundförfrågningar kopplade till utvecklartunga projekt började dyka upp som Oh My såg behovet av fler utvecklare. Den tilltagande digitaliseringen har skapat en hård konkurrens om kompetensen och det var svårt att rekrytera i Sverige i allmänhet och i norra Sverige i synnerhet.

Kommunikationsbyrån, som ingår i byrågruppen People People People, började se över i fall de kunde ta hjälp av rekryteringsfirmor.

– Det vi landade i var att kompetensbristen gjorde det till en ganska dålig deal, säger Frida Berglund rektor på utbildningen och utvecklare på Oh My i en kommentar.  

Under utbildningens totalt 40 veckorna delas hälften upp i utbildning och hälften i praktik. Lärare är företagens egna anställda. Och eleverna får en lön som motsvarar CSN-beloppet.

– De är i praktiken anställda av oss från dag ett under utbildningen med förhoppningen att de ska kunna kliva in på ett utav företagen vid utbildningens slut. Det är heller inte spikat från start vem som kommer att börja jobba var, utan det är något vi också ser kommer att utkristalliseras under resans gång, kommenterar Frida Berglund.

Förutom Oh My har e-handlaren Lundqvist Trävaru, Sparbanken Nord och Företagarna gått in som partners i utbildningen.

– Vi välkomnar nya innovativa idéer kring hur vi ska kunna jobba med att attrahera unga och talang. Vår del i pilotprojektet är att möjliggöra en paketering av konceptet för att fler företag och organisationer ska kunna ta del av resultatet och testa samma metod för deras kompetensförsörjning, säger Erika Mattsson, chef hållbarhet och samhälle, Sparbanken Nord i en kommentar. 

Den 5 september började de första åtta eleverna som With/Without-studenter. Förutom internutbildning kommer även gästspel från andra bolag att bli en del av utbildningen för att ge en bredare bild av teknikvärlden för att förbereda eleverna för sitt kommande jobb på bästa sätt.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev