Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tech

Pricerunner stämmer Google på 22 miljarder kronor

Publicerad: 7 februari 2022, 09:34

Pricerunners grundare Nicklas Storåkers.

Pricerunner anklagar Google för att ha manipulerat sökresultaten och därmed missgynnat den Klarna-ägda prisjämförelsesajten.


Ämnen i artikeln:

PricerunnerGoogleNyheter

Prisjämförelsesajten stämning av sökjätten vid Patent- och marknadsdomstolen i Stockholm ligger preliminärt på omkring 22 miljarder kronor. Enligt bolagets grundare Nicklas Storåkers är det den största stämningen någonsin i svensk allmän domstol. Det skriver Dagens industri.

Stämningsansökan kommer efter att EU-kommissionen slagit fast att Google brutit mot konkurrenslagstiftningen, skriver Pricerunner i ett pressmeddelande.

”Vi vill självklart få ersättning för den skada som Google orsakat oss under många år, men vi ser också stämningsansökan som en fight för konsumenterna, som har lidit stor skada av Googles brott mot konkurrenslagstiftningen under de senaste 14 åren och som fortsätter pågå här och nu”, säger Mikael Lindahl, vd för Pricerunner.

2017 konstaterade EU-kommissionen att Google bryter mot konkurrenslagstiftningen eftersom den egna sökmotor gav fördelar till sin egen produkt- och prisjämförelsetjänst. Nu anser bolaget att Google fortsätter att missbruka sin dominans på marknaden.

”Stämningen är också en viktig fight mot det missbruk som är ett resultat av amerikanska bigtech-bolag marknadsdominans”, säger Nicklas Storåkers i ett uttalande till Di.

Eftersom Googles påstådda överträdelser fortfarande pågår kan Pricerunners stämning kommer att justeras upp. 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

PricerunnerGoogleNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.