Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

1 av 3 betalar med mobilen

Publicerad: 23 mars 2015, 11:49

Allt fler använder betaltjänster i mobilen.

Foto: Colourbox.

En av tre svenskar använder sig nu at betaltjänster som Swish och WyWallet i mobilen. Det visar en ny undersökning av Mediavision.


Ämnen i artikeln:

SwishMediavision

Runt 30 procent av alla svenskar med en smartphone använder sig nu av betaltjänster i mobilen. I slutet av 2014 var antalet användare dubbelt så stort som ett år tidigare, enligt Mediavision.

Tillväxten har hittills drivits av tjänster som Swish och WyWallet, men nu tågar de amerikanska jättarna in på bred front. I höstas lanserades exempelvis Apple Pay i USA, och i förra veckan annonserade Facebook sin nya betaltjänst. Mediavision slår fast att "kampen om svenskarnas digitala plånböcker bara börjat".

– Det ökade nyttjandet vittnar om att konsumenterna idag litar på betaltjänsterna i mobilen.  Vi är vana att köpa både tjänster och produkter via internet och förlitar oss också på att säkerhetssystemen fungerar. Lanseringen av bankernas gratistjänst för mobila betalningar har naturligtvis drivit på utvecklingen. Mycket talar för att aktörer som Apple och Facebook kommer driva både utveckling och konkurrens ett steg till säger Natalia Borelius, analytiker på Mediavision, i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SwishMediavision

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.