fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

18-åring i fängelse efter "face-rape"

Publicerad: 15 mars 2013, 08:46

För Facebook-användare kan en så kallad"facerape" vara harmlös vardagsmat. En dansk gymansieelev tog det ett steg längre när han gjorde sexuella närmanden i sina kvinnliga lärares namn på det sociala nätverket. Nu döms 18 ådringen till tio dagars fängelse. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det var vid 16 års ålder som mannen under hösten 2010 skapade falska profiler i tre kvinnliga lärares namn varifrån han gjorde flera sexuella närmanden. En av lärarna upptäckte identitetskapningen och underrättade polisen.

Under torsdagen föll domen mot den idag 18-årige dansken – tio dagars fängelse. Hans advokat anser att bedömningen är korrekt.

– Jag tror det var rätt straff. Min klient var införstådd med domen, säger försvarsadvokaten Per Broe-Andersen till Berlingske Nyhedsbureau.
De tre kvinnliga lärarna tycker att förnedringen på nätet har skadat dem och yrkar på 5 000 danska kronor i skadestånd för sveda och verk.
Per Broe-Andersen tror att fallet kan fungera som ett avskräckande exempel.

– Man måste vara försiktig när man som ung surfar på nätet och sociala medier. Det visar den här domen med all tydlighet, säger han till Berlingske Nyhedsbureau.
I tidigare liknande fall har påföljden blivit upp till 30 dagars fängelse.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev