Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

18-åring i fängelse efter "face-rape"

Publicerad: 15 mars 2013, 08:46

För Facebook-användare kan en så kallad"facerape" vara harmlös vardagsmat. En dansk gymansieelev tog det ett steg längre när han gjorde sexuella närmanden i sina kvinnliga lärares namn på det sociala nätverket. Nu döms 18 ådringen till tio dagars fängelse. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.


Det var vid 16 års ålder som mannen under hösten 2010 skapade falska profiler i tre kvinnliga lärares namn varifrån han gjorde flera sexuella närmanden. En av lärarna upptäckte identitetskapningen och underrättade polisen.

Under torsdagen föll domen mot den idag 18-årige dansken – tio dagars fängelse. Hans advokat anser att bedömningen är korrekt.

– Jag tror det var rätt straff. Min klient var införstådd med domen, säger försvarsadvokaten Per Broe-Andersen till Berlingske Nyhedsbureau.
De tre kvinnliga lärarna tycker att förnedringen på nätet har skadat dem och yrkar på 5 000 danska kronor i skadestånd för sveda och verk.
Per Broe-Andersen tror att fallet kan fungera som ett avskräckande exempel.

– Man måste vara försiktig när man som ung surfar på nätet och sociala medier. Det visar den här domen med all tydlighet, säger han till Berlingske Nyhedsbureau.
I tidigare liknande fall har påföljden blivit upp till 30 dagars fängelse.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.