Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

4 av 10 skippar sociala medier på semestern

Publicerad: 23 juli 2014, 12:37

Svenskar tillhör de flitigaste i Europa när det kommer till uppdateringar i sociala medier på semestern. Samtidigt väljer 42 procent helt bort sociala medier på semestern, visar en ny undersökning.


Ämnen i artikeln:

Momondo

Undersökningen som kommer från resesajten Momondo visar att 57 procent av svenskarna gör regelbundna uppdateringar av sina Facebook- och Instagramsidor under semestern.

– Sverige ligger oftast i täten när det gäller att använda sociala medier men vi förvånas över att det är så stor skillnad mellan Sverige och Danmark, där det råder ett motsatt förhållande, 60 % uppdaterar inte sin Facebook på semestern, kommenterar Robin Eriksson, marknadschef för momondo Sverige i ett pressmeddelande.

Samtidigt väljer 42 procent av svenskarna att låta bli sociala medier under ledigheten. En orsak kan vara en ökad medvetenhet om att inbrottsrisken kan öka när delar med sig att man är borta under semestern.

– Det här är ett fenomen som ofta diskuteras som en av baksidorna med att använda sociala medier semestertid, säger momondos Robin Eriksson i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Momondo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.