Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Aftonbladet tar betalt för myndighets gratistest

Publicerad: 21 maj 2008, 12:40

Ska du köpa platt-tv och vill veta vilken modell som är bäst? Då kan du välja mellan att läsa testet gratis på Energimyndighetens hemsida eller betala för det på Aftonbladets hemsida.
– Vi hade för dålig koll i det här fallet, säger Helena Utter, chef för Aftonbladets Plus-tjänst.


På gårdagens löp marknadsförde Aftonbladet ett test av platt-tv apparater. Ett test som på nätet ingår i Aftonbladets betaltjänst Plus. Det är bara det att det går att läsa gratis på Energimyndighetens hemsida. Det är även myndigheten som ha gjort testet.
Plustjänsten består dels av material som produceras enbart för nätet och dels, som i det här fallet, av material som kommer från papperstidningen.

– Förklaringen är att vi helt enkelt hade för dålig koll i det här fallet, säger Helena Utter, chef för Aftonbladets Plus-tjänst till Resume.se.

Helena Utter menat att i och med att  testet fanns med i papperstidningen så finns det uppenbarligen folk som köper tidningen för att få läsa testet.

– Men jag förstår invändningen mot att ta betalt för någonting som finns gratis några klick bort på Internet. Det blir ju en märklig situation, säger hon.

På Aftonbladet Nya Medier har man ännu inte tagit ställning till om man ska vidta några åtgärder, som att ta bort testet eller öppna upp det för gratisläsning.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.