tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Aftonbladets prylsajt hackad

Publicerad: 17 februari 2009, 09:07

I samband med ett datorintrång har någon kommit över de lösenord som används på internetsajten Prisjakt.nu, som ägs av Aftonbladet.
Genom en säkerhetsbrist har personen sedan lyckats hämta ut en lista bestående av användarnas användarnamn, mailadresser och krypterade lösenord.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetPrisjakt

TM

Tero Marjamäki


–    Någon har kommit över en administratörs lösenord på något sätt, och sedan utnyttjat en svaghet i kontrollpanelen, säger Prisjakts grundare Jonas Bonde.

Vad har ni vidtagit för åtgärder?
–    En hel del åtgärder har gjorts för att detta inte ska kunna inträffa igen, bland annat har vi infört dubbla inloggningsskydd och ändrat samtliga administratörers lösenord.

Varför tror du att lösenorden har stulits?
–    Vet inte tyvärr, troligen bara har de bara gjort det för att visa att ”de kan”, det vi kunde se var att det var proffsigt gjort i alla fall.

När upptäckte ni intrånget?
– Sent i fredagskväll upptäckte vi att någon tagit sig in på sidan via en administratörs konto, och efter några timmar fick vi det bekräftat. Sedan har vi fram till igår arbetat med att säkerställa sidan. Igår mailade vi också ut till samtliga av våra användare där vi berättade om händelsen och uppmanade dem att byta ut sitt lösenord.

Händelsen har polisanmälts.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev