torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Aftonbladets webb-tv större än hela SVT.se

Publicerad: 7 augusti 2009, 09:07

Aftonbladets webb-tv lockade i snitt 1 137 477 unika webbläsare i veckan i juli
Det innebär att bara tv-delen på Aftonbladet.se har fler besökare än SVT.se.
Och nu laddar tv-chefen Elsa Falk för ett nytt aktualitetsprogram i höst.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVTElsa Falk

TR

Tobias Rydergren


Elsa Falk. Foto: Aftonbladet

Resume.se har tagit del av Aftonbladets trafiksiffror för webb-tv under juli. Genomsnittsveckan lockade Aftonbladet mer trafik till sin webb-tv än vad hela SVT.se lockade och var ungefär lika stor som TV4.se. Jämfört med juli ifjol är ökningen 59 procent. Tittandet per dag var närmare 280 000, vilket är en fördubbling jämfört med 2008.
– Det finns flera förklaringar. Michael Jacksons död har dragit många tittare. Sedan var vädret dåligt och surfandet har blivit mer mobilt.
– Sedan hoppas jag så klart också att vårt innehåll blivit bättre, säger tv-chefen Elsa Falk.

Under sommaren har Aftonbladet inte visat några längre program utan förlitat sig på nyhetsklipp. Men i höst kommer flera program tillbaka. Fotbollsmagasinet Laul Calling och hockeyprogrammet Powerplay får nypremiärer i höst. Diskussionsprogrammet Korseld och norska serien Snorungar kommer också tillbaka.

Sedan kommer en ny storsatsning.
– Vi kommer att starta ett nytt aktualitetsformat. Det kommer att ledas av en känd profil från traditionell tv, säger Elsa Falk som inte vill avslöja mer i dagsläget.

Kan ni kapitalisera på den ökade trafiken?
– Det är lågkonjunktur så det är klart att det är tufft, men orderläget är bättre än i fjol så vår andel ökar även om det fortfarande är ganska låga nivåer.

Vad säger du om att Aftonbladets webb-tv är större än hela SVT.se?
– Det är roligt att det går bra för oss. Samtidigt tycker jag att SVT Play är väldigt bra. Men det är lite annorlunda eftersom de återsänder redan sända program. Vi är inte direkt konkurrenter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev