Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Åklagare misstänker insiderbrott i Eniro

Publicerad: 16 februari 2015, 15:19

Eniros styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer

Foto: Pressbild

Eniros preferensaktien stack iväg – redan innan beskedet om nyemission. Nu har åklagaren inlett en förundersökning om insiderhandel, det skriver SvD.


Ämnen i artikeln:

EniroLars-Johan Jarnheimer

Redan innan söktjänstföretaget Eniro presenterade sin nyemission på en miljard kronor den 6 februari hade preferensaktien börjat sticka i väg.

Nu har Arne Fors, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten inlett en förundersökning om insiderhandel eftersom förhållandena tyder på att nyemissionen var känd redan i förväg.

Det pågår sedan tidigare flera granskningar av Eniro. Det gäller dels handeln inför rapporten den 16 juli, då aktien störtdök och inför den 5 september, då bolaget bekräftade uppgifterna om misstänka felaktigheter i bokföringen.

Därtill pågår det också en förundersökning om misstänkt brott i samband med bolagets uppblåsta redovisning. Eniro har sedan tidigare polisanmält den förre vd:n Johan Lindgren.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

EniroLars-Johan Jarnheimer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.