Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Allt fler läser Aftonbladet i mobilen

Publicerad: 9 mars 2009, 10:41

Aftonbladets mobilsajt har tredubblat trafiken det senaste året. Nu börjar man redovisa besöksstatistiken för mobilsajten separat och når över 150 000 unika webbläsare i veckan.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetNiklas Silow

Niklas Silow. Foto: Aftonbladet

– Vi är dels väldigt nöjda med utvecklingen och dels efterfråga annonsörerna siffror, säger Niklas Silow, chef för Aftonbladet mobil.

Med 150 000 unika webbläsare är Aftonbladets mobilsajt, ungefär lika stor som MTG:s community Playahead eller SBS Radio. Och trots en tuff annonsmarknad finns det stor efterfrågan på Aftonbladets mobilsajt.
– Just nu kör Volvo en kampanj med egen kampanjsajt. Lufthansa är på väg in och det finns flera starka varumärken som är intresserade. Vi har högre klick-rate på mobilannonserna än på Aftonbladet.se.

Hur skiljer sig mobilläsandet från Aftonbladet.se?
– Det är ännu tydligare att man är inne snabbt för att kolla vad som har hänt. Sedan använder man mobilsajten för att slå ihjäl tiden när man åker tunnelbana.

Ni presenterade nyligen ett avtal med MSN. Vad är förhoppningen?
– Vi är förmodligen de två största mobilsajterna i Sverige. Det gör att annonsören får en stor räckvidd när de väljer vårt gemensamma paket.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

AftonbladetNiklas Silow

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.