Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Angry-birds miljardär investerar i Acast

Publicerad: 18 juni 2014, 09:06

Angry Birds

Den finske Angry Birds-miljardären Kaj Heds investmentbolag Moor går in i det svenska företaget Acast som har utvecklat en kreativ plattform för att lyssna på och interagera med podcasts.


Ämnen i artikeln:

AcastAngry Birds

Moor har varit på jakt efter ett svenskt mediebolag sedan förra året och har gjort investeringar i flera unga it-företag. Bolaget startades av den framgångsrika finske it-entreprenören och Angry Birds-miljardären Kaj Hed, och nu pumpar man in pengar i svenska Acast.

– Vi ser en oerhört stor potential i Acast, i tekniken och idéerna men även i teamets passion och engagemang. Deras affärsidé att utveckla podcastflöden till att bli interaktiva med bilder, länkar och video samt lägga till mätbar och kontrollerbar annonsering skapar grund för att revolutionera hela podcastvärlden, säger Bengt Häger, investment manager på Moor i ett pressmeddelande.  

Acast har skapat en kreativ plattform för att lyssna på och interagera med podcasts. Här kan poddaren addera länkar och bilder direkt till podcastflödet. Vilket gör att reklam kan integreras i podden på ett mer transparant sätt än tidigare, något som skapar helt nya intäktsmöjligheter.

– Vi är mycket glada över att ha MOOR som investerare. Dels för att de har finansiella muskler men också för att personerna bakom MOOR har drivit fram game-changers. Deras engagemang är ett kvitto på att vi har en idé som kan ändra en hel marknad, säger Måns Ulvestam, vd på Acast i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AcastAngry Birds

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.