Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Appen som gör att du kan krama andra med mobilen

Publicerad: 18 mars 2015, 09:46

Appen gör att vi kan kramas med vibrationer.

Nu kan du skicka en fysisk kram – med mobilen. Appen HUG ska göra digital kommunikation som känns på riktigt. Bakom initiativet står de svenska bröderna Petter och Kaspar Prinz.


Ämnen i artikeln:

IphoneAndroid

I dag lanseras appen HUG i App Store och Google Play. Syftet är att kunna skicka kramar genom mobiltelefoner som känns på riktigt.

Funktionen är enkel: avsändaren håller sin telefon mot bröstet, och appen avgör då hur lång kramen ska vara. Sedan ställer hen in i vilken sinnesstämningen som kramen ska vara. Därefter kan de skickas till andra, som upplever den på samma sätt – genom att hålla sin telefon mot bröstet och känna vibrationerna.

Bakom appen står Petter och Kaspar Prinz. Båda har utbildat sig på Beckmans och jobbat i reklambranschen. Nu senast på Google Creative Labs i London.
– Idag lever par, vänner och familjer med olika scheman och i olika delar av världen. Det mest skrivna ordet 2014 var inte "Hej" eller "Hallå" utan <3-emojin. Med Facebook, Instagram och WhatsApp försöker vi konstant hålla kontakten, men genom det har vi förlorat den fysiska beröringen. Med HUG hoppas vi kunna förändra det, säger Petter Prinz i ett pressmeddelande.

Genom appen kan du också hålla koll på hur många kramar du har skickat och tagit emot.

Se filmen till projektet här:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

IphoneAndroid

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News