Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Apple öppnar upp för cannabis-appar

Publicerad: 16 februari 2015, 12:05

Apple godkänner marijuana-appen Massroots.

Foto: Montage/Colourbox.

Apple har fört en restriktiv linje mot cannabis. Men sedan drogen legaliserats i flera delstater har de mjuknat. Nu kommer de att släppa in flera marijuana-relaterade appar i App Store.


Ämnen i artikeln:

IphoneApple

I höstas stoppade Apple appen Massroots där användarna kan diskutera sina upplevelser av att röka på och skicka bilder till varandra. Sedan dess har appens grundare Isaac Dietrich fört en kamp för att få dem att byta policy.

Genom ett upprop lyckades han få med sig flera techbolag som vill att företaget ska uppdatera sin syn på cannabis-relaterade appar. Särskilt i ljuset av att drogen har legaliserats i Colorado och Washington, samt att Massroots gått att ladda hem av Android-användare i Google Play.

Nu har Isaac Dietrich fått gehör, meddelar Adweek.  

"Våra ansträngningar har varit framgångsrika. App Store tillåter nu sociala cannabis-appar som är geo-begränsade till 23 delstater som har legaliserat cannabis för medicinskt bruk. Det är extremt ovanligt att Apple bannlyser appar för att sedan tillåta dem" skriver han i ett mejl till sajten.   

Enligt Adweek har Apple mjukat upp sin policy för appar som berör cannabis-rökning i medicinskt syfte.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

IphoneApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.