Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Astrid Lindgren lever vidare på nätet

Publicerad: 23 mars 2009, 14:52

Idag delas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne ut. Då relanseras Astrid Lindgrens officiella hemsida. Det är elva år sedan första versionen lanserades.


Ämnen i artikeln:

Grow

Intresset för Astrid Lindgrens författarskap tycks aldrig avmattas – tvärtom.
Det är i dag så stort att den tidigare officiella sajten som lanserades 1997 inte längre tillfredställer intresset från de nästan 1000 dagliga besökarna på sidan.

Därför relanseras nu Astridlindgren.se. Bakom projektet ligger främst författarinnans familj, genom bolaget Saltkråkan AB. Sidan är framtagen i nära samarbete med Astrid Lindgrens Näs och varumärkesutvecklingsbyrån Grow.  

– Det finns ett stort allmänintresse efter Astrid Lindgren än idag. Så vi ville samla en plats där allt om henne går att finna. Den gamla hemsidan hade inte alls samma tyngd och faktamaterial som den nya sidan har.
– Man skulle kunna se den nya sidan se som ett stort, modernt, virtuellt museum, säger Elsa Victorin Projektledare på Grow.

Målet med sidan var att bygga en sajt som inspirerar. En sajt så full av information att även de mest vetgiriga och nyfikna borde hitta något som de inte känner till. Sidan ska också spegla Astrid Lindgrens anda – humoristisk och slagfärdig med en humanistisk grundsyn och fylld av överraskningar för besökarna.

Nu släpps alltså den svenska versionen av hemsidan, samtidigt som årets pristagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne delas ut
– Vi matchade in utdelning av priset med lanseringen av hemsidan så att folk lätt kan ta del av information om henne och priset, säger Elsa Victorin.

Hon avslöjar också att inom kort kommer det att komma en engelsk variant av hemsidan, och man kikar även på möjligheten att lansera sidan på ytterliggare några språk.

Vad har varit det svåraste?
– Mångfalden, att det finns ett enormt faktamaterial att välja och vraka i vilket gör det svårt att hitta det viktigaste som verkligen representerar den fantastiska person hon var.

Och det roligaste?
– Nöjet att gå igenom allt material, och speciellt allt bildmaterial har varit oerhört roligt och inspirerande att ta del av.

Grow

Uppdragsgivare: Malin Billing och Annika Lindgren,
Saltkråkan. Kjell-Åke Hansson, Astrid Lindgrens Näs

Arbetsgruppen på Grow
Kreativ ledning, Pär Pärsson
Art Director, Lars Andersson/Magnus Enqvist
Projektledning, Elsa Victorin
Producent, Dennis Koraen
Produktionsledning, Josefin Nässil/Markus Ölmefors
Programmering Viktor Saiz/Jakob Nordlander

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Grow

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.