Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Avhopparen utmanar jätten

Publicerad: 25 november 2008, 15:21

Just nu rullar Eniros reklamfilmer med syfte att få besökarna att skriva rekommendationer om företag.
Nästa vecka slår utmanaren tillbaka med reklamfilmer i TV4.


Tobias Basilius har ett förflutet på sökjätten Eniro. Nu driver han sajten Reco.se som tar upp kampen med Eniro om användarnas egna betyg av företag.

Bolaget Reco startades 2007, men sajten som ännu är en betaversion, gick live i februari. Undan för undan har antalet omdömen och besökare växt. Nu ligger besökssiffran på runt 85 000 unika webbläsare i veckan.

– Vi har inte köpt någon reklam hittills, men nu har till och med våra användare börjat höra av sig och undrat varför vi inte marknadsför en så här bra tjänst, berättar Tobias Basilius.

Men nu är det dags att göra de första investeringarna i reklam. Och det föll sig ganska naturligt att använda sajtens användare som skådisar i filmen.

– Vår affärsidé är att ha riktiga människor som skriver omdömen så att det inte bara blir anonyma kommentarer. Nu lyfter vi fram några av dem i våra reklamfilmer.

Filmerna kommer att synas på TV4. Reklambyrå har varit Me and You och produktionsbolag är Pixl Family.

Håkan Ramsin på riskkapitalbolaget Provider är styrelseordförande i Reco.se bland finansiärerna finns också Medströms.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.