Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Avpixlat borta från nätet sedan i lördags

Publicerad: 12 augusti 2013, 10:23

Den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat har varit borta från internet sedan i lördags. [UPPDATERAT]: Sajten utsatt för en DDoS-attack


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Problemen för Avpixlat började i lördags då det inte längre gick att komma in på den Sverigedemokraterna närstående sajten.

Sedan dess har rykten florerat om att det är allt från Aftonbladet till Sverigedemokraterna själva som sett till att den främlingsfientliga sajten försvunnit från intenet.

Från Avpixlat själva har det varit ganska tyst förutom att frontmannen Mats Dagerlind för 20 timmar sedan twittrade:

"Illasinnade rykten sprids för tillfället om att vi skulle ha stängt ner eller att Ekeroth/SD skulle vara inblandade. Självklart rena lögner."

[UPPDATERAT]: Enligt nya uppgifter från sajten Avpixlat har man sedan i lördags eftermiddag varit utsatt för en "kraftfull" pågående DDoS-attack från okänt håll.

En DDoS-attack innebär att man överbelastar nätverk och servara genom att skicka en stor mängd anrop, med en relativt liten mängd data, samtidigt och kontinuerligt från flera datorer . Det utsatta systemet överbelastas av den stora mängden anrop och blockeras därmed.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.