Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

BBC bantar kraftigt

Publicerad: 25 januari 2011, 07:20

Brittiska public service-företaget BBC storbantar sin digitala verksamhet. Budgeten ska minskas med nästan 370 miljoner kronor per år 2013.


Ämnen i artikeln:

BBC

BBC skär i det digitala.

BBC Online har under en tioårsperiod blivit en vildvuxen verksamhet med upp till 400 sajter och många experiment som pågått okontrollerat under många år.

Guardians medieanalytiker Jemima Kiss påpekar att den här uppstramningen borde kommit för flera år sedan. Men samtidigt att det är konstigt när den digitala delen får dra den tyngsta bördan när BBC ska spara pengar. BBC Online borde få nya satsningar i stället, anser hon.

En ny redaktionell strategi ska genomföras. Det betyder att nyhetssajterna får mindre nöjesnyheter, sport och bloggar men mer bevakning av kultur.

Antalet sajter ska halveras till 200 stycken och antalet anställda med 360 till 1240 stycken.

– En omfokusering av våra redaktionella prioriteringar, satsning på den högsta kvalitén och ett enklare sätt att arbeta kommer att hjälpa oss att förändra BBC Online inför framtiden, sa BBC-chefen Thompson i ett uttalande i går.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.