torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Bekräftat: Chefredaktören tvingas lämna Newzglobe

Publicerad: 9 december 2010, 15:53

Som Resume.se tidigare avslöjat har chefredaktören Bernt Hermele lämnat Newzglobe. Nu bekräftar grundaren Meraj Syed uppgifterna: - Vi ville ha ett mer tydligt affärsfokus, medan Bernt var mer inriktad på att få fram olika avslöjanden.

Ämnen i artikeln:

NewzglobeBernt Hermele

KB

Karl-Johan Byttner


Får se sig om efter nytt jobb. Bernt Hermeles jakt på avslöjanden blev för mycket för övriga ledningen på Newzglobe. Foto: Julie Nilsson.

Som Resume.se tidigare har rapporterat tog Newzglobes chefredaktör time out. Förklaringen var att han var sjukskriven i två veckor för ryggproblem, men enligt Resume.se:s uppgifter pågick en diskussion om sajtens inriktning.

Efter att ha lagt locket på i flera dagar bekräftar nu Newzglobe uppgifterna:
- Bernt Hermele och vi har gått skilda vägar. Det är ingen kritik mot honom som person eller yrkesman, utan han är en väldigt rutinerad journalist och chefredaktör, säger Meraj Syed.

Bernt Hermele började som chefredaktör för Newzglobe i början av augusti. Och nu slutar han alltså inte ens ett halvår efter att han börjat som chefredaktör.

Ytterst handlar det hela om att Newzglobe vill ha ett tydligt affärsfokus, medan Bernt Hermele varit mer inriktad på att få fram olika avslöjanden:
- Det är inte fel med avslöjanden, men det blev lite för mycket av den varan även om vi höjde vår trafikvolym. Newzglobe är och har alltid varit en affärsinriktad sajt, säger Meraj Syed.

Newzglobe har redan inlett jakten på en ersättare till Bernt Hermele, men inget är klart ännu:
- Det är ingen stor sak. Folk börjar och slutar varje dag lite varstans, säger Meraj Syed.

Varför tog det sådan tid att bekräfta våra uppgifter? Bland annat hävdade Stefan Lidzell hos er att det inte handlade om något annat än en vanlig sjukskrivning?
- Då ni ringde första gången var det inte klart att han skulle sluta. Jag, Bernt och övriga personalen har försökt att hitta lösningar. Men vid vårt senaste möte bestämde vi oss för att det var bäst att gå åt varsitt håll, säger Meraj Syed.

Hur ser du på Bernt Hermeles framtid när han nu hamnar ute i kylan?
- Han är en duktig och erfaren person. Jag tror inte att han får något problem att hitta ett alternativ, säger Meraj Syed.

Bernt Hermele fick en månadslön på 55 000 kronor hos Newzglobe.

Resumé har sökt Bernt Hermele.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev