Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Besöksrekord på kvällstidningarna

Publicerad: 7 september 2009, 13:53

Kvällstidningarna får allt fler läsare – på webben. För första gången någonsin tog sig Expressen över 2,4 miljoner unika webbläsare förra veckan. Aftonbladet satte nytt rekord med 4,7 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Thomas Mattsson vill över 2,5 miljoner unika webbläsare.

– Vi är nöjda, men ändå inte. Jag vill att Expressen.se ska bli en sajt med 2,5 miljoner unika besök och nu är vi nära, men nådde inte riktigt ända fram, konstaterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Och även om de skulle komma över 2,5 miljoner unika webbläsare är det fortfarande ett gigantiskt gap till Aftonbladet. Förra veckan slog Aftonbladet.se också rekord och noterade 4,73 miljoner unika webbläsare.

Trenden är tydlig för de båda kvällstidningssajterna. Besöksantalen ökar stadigt. Expressen ökar med hela 41 procent om jämfört med vecka 36 under 2008.

– En förklaring till ökningen det senaste året är att sajten nu är tekniskt stabil. En annan att vi blivit bättre på att erbjuda också webb-tv i innehållspaketen, säger Thomas Mattsson.

Mest läsare förra veckan på Expressen lockade den tragiska branden i Staffanstorp och Zlatans mål i slutminuten i VM-kvalmatchen mot Ungern.

På Aftonbladet är Zlatan och den mulliga modellen Lizzi Miller de stora trafikdragarna. När det gäller ämne är det svininfluensan som lockar flest läsare.
– Sedan har vi haft väldigt mycket trafik på webb-tv. Vi hade runt 1,4 miljoner unika webbläsare på tv:n förra veckan, säger Sigge Enart, sajtchef.

Vad är förklaringen till att ni fortsätter att öka?
– Vi har egentligen ingen analys, men jag tror att det mobila surfandet betyder en del.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.