Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Bilddagbokens grundare lanserar ny bildtjänst

Publicerad: 23 mars 2011, 14:10

Joakim Grönvall, grundare till Bilddagboken, lanserar Photocollect – en ny bildtjänst på nätet. Sajten kan användas som en säker lagringsplats för användarens bilder eller som ett forum där man laddar upp och delar foton mellan varandra.


Joakim Grönvall, en av grundarna till Bilddagboken. Foto: Privat.

Tjänsten gör det möjligt för användaren att bjuda in personer som varit på samma tillställning, till exempel ett bröllop, ladda upp foton som tagits och sedan ladda hem eller sprida bilderna vidare. Photocollect kan även användas som en säker lagringsplats för användarens bilder.

– Alla har sitt eget sätt att skicka bilder, vissa lägger upp det på Bilddagboken, Flickr eller någon annan tjänst, andra på Facebook och några skickar till och med dvd-skivor till varandra, säger Joakim Grönvall, en av grundarna till Bilddagboken, i ett pressmeddelande.

Syftet med Photocollect är att göra det lättare för människor att sammanställa bilder utan att det ska ta för mycket tid eller utrymme.

– Att på ett enkelt sätt kunna samla bilder från grupper känns som nästa steg i den tekniska evolutionen, fortsätter Joakim.

Photocollect är precis lanserad i sin första version.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.