Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Blocket föreläggs vite på halv miljon kronor

Publicerad: 13 november 2012, 15:35

Blocket föreläggs vid ett vite om en halv miljon av Konsumentombudsmannen att ange adress och e-postadress till företaget tydligt på webbplatsen.


Ämnen i artikeln:

Blocket

Vid en så kallad sweep 2011, där efterlevnaden av krav på information  enligt e-handelslagen undersöktes på ett urval av webbplatser, upptäckte  Konsumentverket att det fanns vissa brister på Blockets webbplats,  www.blocket.se.

Därför skickades ett brev till Blocket i november 2011  med uppmaning om att bolaget skulle se över sin information så att den  överensstämde med kraven.

Efter uppföljning konstaterades att ingen rättelse skett. En påminnelse  skickades därför till bolaget i juni 2012 där Konsumentverket påminde  om att brister alltjämt förekom såvitt avsåg e-postadress och  postadress.

Konsumentverket har flera gånger påtalat att adressen är för otydlig  samt att e-postadress saknas, vilket är mot lagen och utfärdar därför nu  föreläggandet om vite på 500 000 kronor.

Efter denna artikels publicering hör Blocket av sig med följande uttalande:

"Vi har faktiskt sedan några veckor tillbaka synlig mejladress och postadress.

Vi har haft en dialog med KO sedan uppmaningen. Det handlar främst om att vi vet att den typen av allmänna mejladresser får mycket spam och blir därmed svårare att hantera än vårt mejlformulär där vi direkt kan se till att rätt person nås av varje ärende.

Vi vill så klart att dialogen med våra användare ska vara så smidig som möjligt, men efter att ha pratat med KO förstår vi att de bara måste följa de regler som gäller just nu (oavsett om domen som ligger bakom kan tyckas föråldrad).

Självklart har vi även kvar vårt mejlformulär."

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Blocket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.