söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Blocket stäms på 8 miljoner

Publicerad: 19 januari 2011, 10:08

E-handelsföretag stämmer Blocket på 8 miljoner kronor för att de olovligen har kopierat 365 produktbilder från deras sajt.


LF

Linus Fremin


Junkyard.se, som säljer skateboard-, snowboard- och streetwear, drivs genom bolaget TL Trading AB. De menar i sin stämningsansökan att Blocket olovligen har kopierat minst 365 produktbilder från företaget.

Det handlar om Blockets e-handel som startades förra året vars syfte är att sammanställa utbudet från andra webbshopar och skicka besökarna till respektive webbshop vid köp.

TL Trading AB menar att Blocket har använt sig av upphovsrättskyddade bilder från junkyard.se utan tillstånd och skickat kunderna till konkurrenternas webbshoppar. TL Trading AB menar också att en av dessa bilder har använts i Blockets tv-reklam.

I stämningen yrkar TL Trading AB att tingsrätten förpliktar Blocket att utge skälig ersättning för utnyttjandet av fotografierna. Man kräver 10 000 kronor per fotografi vilket ger en totalsumma på 3 650 000 kronor. Man vill även ha ersättning för den skada som intrången medfört, i form av utebliven vinst och skadat anseende, med totalt 4 366 692 kr.

Målet har kommit in till Stockholms tingsrätt, men när det kommer att tas upp är än så länge oklart.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev