Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Blogg.se stoppar alla Spotlifes konton

Publicerad: 23 februari 2009, 09:02

Igår kväll meddelade Blogg.se att de stänger alla användarkonton som är knutna till Spotlife på fredag. Där finns bland annat Isabella Löwengrips blogg Blondinbella.


Ämnen i artikeln:

SpotlifeBloggar

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Foto: Resumé

Resume.se har tidigare skrivit om tvisten mellan Allers Förlags bolag Blogg.se och bloggnätverket Spotlife. En del av bloggarna inom nätverket använder Blogg.ses publiceringssystem. För det vill Blogg.se ha 84 000 kronor + moms totalt 105 000 kronor.

Per Rydberg är ordförande i Spotlife och Isabella Löwengrips pappa. Han säger till Resume.se att de har erbjudit sig att betala en månadsavgift på 7 000 kronor från och med den första januari. Det vill säga det beloppet som de nu krävs på av Blogg.se, uppdelat per månad. Han redovisar också en mejlväxling där han skriver att han den 12:e januari erbjuder sig att betala en faktura på 7 000 kronor nästa dag. Han förklarar också att Spotlife sitter trångt ekonomiskt.
”Som jag nämnde har vi likviditetsproblem i spotlife (inga allvarliga dock)”.

Men Spotlifes erbjudande att betala enligt den här planen kommer inte att accepteras av Blogg.se.
– Jag har skickat information om att vi stänger av samtliga Spotlife-konton hos oss på fredag klockan 12, säger Roland Karlsson, grundare av Blogg.se.

Vad händer med de inlägg som bloggarna skrivit?
– De kan de självklart exportera. Det här ska inte drabba de enskilda bloggarna.

Per Rydberg skriver att ni har ett muntligt avtal om att inte stänga av Blondinbella-bloggen?
– Vi kommer att stänga av samtliga bloggar, inklusive Blondinbella.

Vad händer om de betalar?
– Då får vi fundera på hur vi ska agera. Men jag räknar inte med att de kommer att göra det. De har förhalat det här i flera månader.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

SpotlifeBloggar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.