Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Blondinbella hyllade butiker på Östermalm – anmäls till KO

Publicerad: 5 februari 2013, 11:28

Isabella "Blondinbella" Löwengrip

Foto: Kanal 5

I två blogginlägg hyllade Blondinbella en hudvårdsklinik och en skoaffär på Östermalm i Stockholm. En läsare reagerade på texterna och anmäler nu inläggen till Konsumentverket eftersom det inte framgår att inläggen är annonser, vilket läsaren anser.


Det var i förra veckan som Isabella "Blondinbella" Löwengrip skrev om hudvårdskliniken Spa By Us och skoaffären Luciano Padovan på sin välbesökta blogg.

I inläggen beskriver den kända bloggaren sina besök på butikerna, som båda är belägna på Östermalm i Stockholm.

Så här skrev Blondinbella bland annat om hudvårdskliniken:

"Från mitt första besök tills idag så har jag använt en hudserie från Babor. Den är just bra för hy som går under behandling. Jag frågade vilka produkter hon rekommenderar i allmänhet och då sa hon en viktig sak, det finns ingen produkt eller kräm som passar alla, året runt. Att det är slöseri med pengar att köpa produkter över disk som förutom att dom är dyra, inte heller passar din hy just nu. Hon sa att det smartaste sättet är alltid att gå på en hudkonsultation och därefter köpa produkter som passar din hy då."

En läsare reagerade och anmälde inlägget till Konsumentverket. Anmälaren bedömer att inläggen i själva verket är annonser för butikerna, vilket inte framgår i texterna.

"Ingenstans står det att detta är en annons men det är helt Idart att personen fått något för att slcriva detta. Inget kan vara så bra. Tacksam om ni en gång för alla utredde dessa bloggar och all smygreklam det är i dem.", skriver läsaren i sin anmälan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.