Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Bonnier bygger om alla nyhetssajter

Publicerad: 18 november 2009, 13:37

Bonnier samlar sina svenska sajter i ett nytt bolag under ledning av DI:s förre it-chef Mats Göthlin. Alla sajter ska byta publiceringsverktyg till EPiServer. Det nya bolaget tar över driften av samliga servrar och Bonnierföretagens webbutvecklare.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Bonniers sajter ska byggas om för att passa nya publiceringsverktyget EPiServer.

Tidigare i höst fick Martin Ahrend, vd för di.se, uppdraget att samordna försäljningen för Bonniers kommersiella sajter i Sverige i det nya bolaget Bonnier Digital Sales.

För att kunna skapa gemensamma format, webbfunktioner och affärslösningar krävs teknisk samordning i ett nytt bolag. Det uppdraget fick Mats Göthlin, som startar det nya bolaget vid årsskiftet.

Då erbjuds alla de som i dag arbetar med it-stöd och webbutveckling i Bonnierkoncernen jobb i det nya bolaget som väntas få mellan 60 och 80 anställda. Det nya bolaget kommer att sköta webbtekniken för Bonniers samtliga dagstidningar, Bonnier Tidskrifters sajter, TV4 och Dagens Industri.

Den omedelbara förändringen blir att alla webbredaktioner i koncernens svenska verksamheter byter publiceringsverktyg och måste därmed också bygga om sina sajter. I dag finns en flora av olika publiceringsverktyg, som snart ska ersättas av EPiServer CMS.

EPiServer är ett svenskt företag med verksamhet i 25 länder. Bland de medieföretag som använder EPiServer för webbpublicering finns Bonnier Gaming och finska MTV3:s spelsajt TopKapi, Allers tidskrift Må Bra och Schibsteds Tasteline.

För EPiServer är Bonnierordern den största inom mediesektorn. EPiServer Microsoftbaserat, men utvecklingen ska bedrivas Macmiljö.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.