Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Bonnier köper miniportal

Publicerad: 25 september 2008, 08:55

Bonniers utvecklingsavdelning B-vision gör sitt första förvärv. Nu köper man jobbportalen Workey.se.


Sara Öhrvall, chef för B-Vision.

– Det är intressant eftersom det är ett nytt sätt att arbeta. Vi tror på nischade sökportaler där man på ett mycket mer intelligent sätt kan söka, säger Sara Öhrvall, chef för B-vision, om köpet av Workey.se

I ett första skede köper Bonnier 30 procent av portalen, ägarna får inga pengar utan kapitalet går direkt in i bolaget. Hur mycket det rör sig om vill inga av parterna kommentera. På ett par års sikt finns en option på att köpa hela bolaget.

– Vi satsar uttrycklingen på start-ups och nya idéer som verkligen förändrar marknaden på olika sätt. Det här är vår första stora investering. De kom till oss och sa att de behövde pengar för att utvecklas och vi tyckte deras affärsidé var bra, säger Sara Öhrvall.

Bonnier AB är på en uppköpsrunda bland hoppfulla entreprenörer. De har träffat ett 40-tal entreprenörer sedan i mars och varje vecka har man nya möten.

– Bonnier är intresserad av att köpa inom olika affärsområden. Workey representerar bolag vi köper i ett tidigt skede av deras utveckling. Vi tror på entreprenörerna och deras idé, säger Sara Öhrvall.

Workeys grundare Lisa Hemph och Simon Christoffersen är hoppfulla inför affären.

– Vi ser Bonniers som en väldigt bra part för samarbeten och marknadskunnande, säger Lisa Hemph.

Duon grundade sökportalen 2006 som sedan lanserades i oktober 2007.

Hur många som använder sig av sajten vill man inte uppge och de är heller inte kopplade till KIA-index.  
Klart är att samarbetet med Bonnier kommer väl till pass.

Av bolagets senaste bokslut framgår att bolaget då var konkursmässigt med skulder på en halv miljon kronor. Dessutom saknas redovisning för 250 000 kronor som saknas under den not som den skulle presenteras under.

Revisorn konstaterar: ”Som framstår av årsredovisningen är bolagets aktiekapital förbrukat per bokslutsdagen men har återställts före dagen för årsredovisningens undertecknade”.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.