fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Bonnier vill sälja Toca Boca innan nyår

Publicerad: 7 december 2015, 07:56

Toca Boca gör appar för barn.

Foto: Toca Boca

Bonnier hoppas kunna sälja spelbolaget Toca Boca, enligt uppgift värderat till mellan 500 miljoner och en miljard kronor, innan året är slut.

Ämnen i artikeln:

AppToca Boca

Di Digital avslöjade i augusti att Bonnier anlitat en amerikansk investmentbank för att sälja spelbolaget Toca Boca, som gör appar för barn. Ulrika Saxon, vd på Bonnier Growth sade då till Di Digital att ambitionen hela tiden varit att hitta nya investerare som vill bli delägare i bolaget. Men enligt Di Digital ska huvudspåret ha varit att sälja hela bolaget.

Nu är förhoppningen att en affär ska vara klar innan nyår. Enligt uppgift ska anledningen dels vara att flera personer är på väg att lämna bolaget. Ulrika Saxon har inte kommenterat de nya uppgifterna.

Toca Boca grundades 2011 och har sedan dess lanserat 29 appar till plattformar som Apple och Google. Bolaget är värderat till mellan 500 miljoner kronor och en miljard kronor. Förra året omsatte företaget 82,1 miljoner och redovisade ett rörelseresultat på 11 miljoner. Toca Boca har 75 anställda idag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev