Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Brindfors och Great Works vann Webby

Publicerad: 5 maj 2009, 11:50

Sverige fick 16 nomineringar i Webby Awards. Nu står det klart att Lowe Brindfors vann en Webby Award för Saab och Great Works för Absolut. Dessutom fick ett par svenska byråer priset "People's Voice Winner".


Ämnen i artikeln:

KingLowe BrindforsStarringGreat WorksWebby Awards

Jobb från Lowe Brindfors och Great Works

Hur känns det?
– Ha ha, jättekul. Vi har verkligen en bra dag, säger Lowe Brindfors vd Björn Larsson.

Brindfors och Great Works var de enda som knep varsin Webby Award. Great Works, King och Starring fick varsin People's Voice Winner. Dessutom fick B-Reel två priser för bidrag som tävlade för USA.

Varför vann ni?
– Vårt gäng har hållit en hög internationell nivå under flera år. Vi har jobbat med Saab digitalt i tolv år och det digitala är en väldigt stor del av vår satsning.

Hur viktig är den här tävlingen för er?

– Den känns jätteviktig för oss. Vi tror att det är en del av The Gunn report. Dessutom är det fantastiskt kul att det var ett Saab-jobb.

När kommer nästa kampanj för Saab?
– Relativt snart, vi jobbar med grejer nu. Det ligger kampanjer i pipeline.

Vilka priser hoppas ni vinna under 2009?

– Vilka kan jag inte svara på men jag hoppas att vi vinner ett för Ericsson.

Webby Awards är inne på sitt trettonde år. Totalt kom det in cirka 10 000 bidrag från 60 olika länder till årets tävling. Sverige fick 16 nomineringar.

Forsman & Bodenfors och Great Works hade tre nomineringar var. Lowe Brindfors samt Perfect Fools fick två var. En nominering var knep Cloud Nine, Daddyid, King och Starring.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.