torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Carl Bildts råd till Zlatan: Bekymra dig inte, var genuin

Publicerad: 21 juli 2014, 11:20

Carl Bildt och Zlatan Ibrahimovic Foto: Riksdagen, produktbild

Carl Bildts twittrande har världsrykte. I en intervju med magasinet Café ger utrikesministern tips till Zlatan Ibrahimovic om hur man ska hantera sociala medier.
– Det kan lätt bli fel när det ska gå snabbt och man gör det själv. Bekymra dig inte. Är det på riktigt blir det fel då och då. Men då ser man att det är genuin, säger Carl Bildt till Café.

Ämnen i artikeln:

Zlatan UnpluggedTwitterZlatan IbrahimovićCarl Bildt

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Sveriges utrikesminister Carl Bildt har ett uppskattat Twitter-konto – världen över. I en intervju med Resumé tidigare i somras berättade CNN:s korrespondent i Storbritannien, Max Foster, hur Sveriges utrikespolitiska röst når ut tack vare Carl Bildts Twitter.

Med anledning av Zlatan Ibrahimovic app Unplugged har utrikesministern ett råd till fotbollsstjärnan kring hur man gör för att bli framgångsrik i sociala medier.  

– Viktigt är att man får intrycket av att det är han själv som gör det. Får man ett intryck av att det är en stor apparat av inhyrda konsulter så blir människors intresse mindre. Det kan lätt bli fel när det ska gå snabbt och man gör det själv. Bekymra dig inte. Är det på riktigt blir det fel då och då. Men då ser man att det är genuin, säger Carl Bildt till Café.

Utrikesministern berättar också om Twitters betydelse för honom i vardagen:

– Twitter har blivit ett allt viktigare arbetsinstrument för mig, säger Bildt. Dels för att snabbt få information från olika delar av världen, dels för att omedelbart komma ut med ett budskap eller en kommentar. Lägg till detta att jag i största allmänhet ser ett värde i att med både min blogg och Twitter informera om vad en utrikesminister faktiskt gör. Det kan ju inte uteslutas att det finns en och annan som är intresserad.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev